/ 07 Aug

Overzicht van verschillende soorten voordeuren

De voordeur is het visitekaartje van je huis en één van de eerste dingen die mensen zien als ze naar jouw huis kijken. Bij het kiezen van een nieuwe voordeur zijn er veel mogelijkheden qua stijl, materialen en functies. Om je te helpen bij de oriëntatie op de aanschaf van een nieuwe voordeur, hebben we een overzicht gemaakt van verschillende soorten voordeuren en hun kenmerken.

Houten voordeuren

Houten voordeuren stralen een tijdloze charme, warmte en natuurlijke uitstraling uit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, zoals eiken, mahonie en dennen en kunnen worden aangepast met verschillende afwerkingen, raamvormen, deurklinken en kleuren. Houten deuren bieden goede isolatie, maar vereisen regelmatig onderhoud ter bescherming van weersomstandigheden.

Stalen voordeuren

Stalen voordeuren staan bekend om hun robuustheid en stoere look. Ze zijn goed bestand tegen de weersomstandigheden en bieden uitstekende inbraakbeveiliging. Stalen deuren kunnen worden geverfd in verschillende kleuren en kunnen worden voorzien van glas-in-lood of andere decoratieve elementen. Het is één van de duurste soorten voordeuren.

Aluminium voordeuren

Aluminium voordeuren zijn lichtgewicht, duurzaam en bijna onderhoudsvrij. Je hoeft er zo nu en dan alleen een vochtige doek overheen te halen om het vuil te verwijderen. Aluminium buitendeuren zijn verkrijgbaar in verschillende moderne ontwerpen en kunnen worden afgewerkt met een poedercoating voor een langdurige mooi look. Aluminium deuren zijn ook uitstekend bestand tegen corrosie, waardoor ze ideaal zijn voor als je in een kustgebied woont.

Aluminium voordeuren en garagedeuren

Sommige fabrikanten van voordeuren hebben ook productlijnen van garagedeuren op de markt gebracht. Daardoor kun je ervoor zorgen dat de aluminium voordeur en de garagedeur perfect bij elkaar passen. Een voorbeeld van een merk die zowel voordeuren als garagedeuren in zijn assortiment heeft opgenomen is Hörmann. Bekijk de Hörmann garagedeuren en aluminium buitendeuren.

Glazen voordeuren

Glazen voordeuren voegen een vleugje elegantie toe aan je entree. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende glasopties, zoals matglas, getint glas en glas-in-lood. Glazen deuren kunnen gecombineerd worden met andere materialen, zoals hout of aluminium, om unieke ontwerpen te creëren.

Welke voordeur kun je het beste kiezen?

Dat hangt af van wat je wensen zijn. Als je bijvoorbeeld geen zin hebt in onderhoud, dan zijn aluminium voordeuren een goede keuze. Heb je een woning met een landelijke uitstraling? Kies dan voor een houten voordeur. Voor een industriële look zijn stalen deuren een goede keuze. Kortom, kijk met name naar welke deur qua uitstraling bij jouw woning past en stem je keuze daarop af.

Copyright © 2024 Alle rechten voorbehouden | Livvwonen.nl